Follow Us

TOP

Over

Wessel van Deursen

Wessel van Deursen (23) is een songwriter, muzikant en producer, met publishing getekend bij ‘Lieve Jongens’ en Cloud 9. Vooral opererend vanuit zijn studio in het hartje van Haarlem vult hij zijn dagen met werken met zoveel mogelijk inspirerende en verschillende writers, artiesten en muzikanten. Live begeleidt hij artiesten zoals Pjotr, Emma Heesters, Kaj van der Voort en Sterre Koning en hij heeft geproduceerd en ingespeeld voor onder andere Emma Heesters, Lisa Lois, Pjotr, Wudstik en Daniel Busser.

Het begon ooit voor Wessel toen hij als 10 jarige al elke woensdagmiddag muziektheorieles kreeg en zelf begon met liedjes schrijven. Toen na een tijd van de middelbare school met bandjes en dergelijke, begon hij aan het conservatorium om gitaar te studeren. In die tijd begon voor hem ook het schrijven met, en live begeleiden van artiesten. Hij begon zijn eigen studio en kwam terecht bij Emma Heesters, waar hij veel mee speelde door het hele land en radio en tv optredens mee deed.

Ook produceert hij veel van haar covers die op youtube miljoenen views weten te krijgen van over de hele wereld. Ook produceerde hij de akoestische versie van Emma’s eerste eigen hit single ‘Waar ga je heen’. Na de single ‘Omgekeerde Wereld’ van Pjotr en Wudstik die hij schreef en mede produceerde samen met Tristan Roozendaal (Gewoonbeats) en Okke Punt, ging hij ook mee met alle live shows van Pjotr als gitarist. Eind 2020 scoorde hij ook nog een Belgische hit met Daniel Busser’s ‘Niemand Anders’, waaraan hij meeschreef en onder andere de gitaren voor zijn rekening nam die in Vlaamse hitlijsten terecht kwam.

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.