Follow Us

TOP

Over

Tristan Rozendaal - GewoonBeats

Producer, sound designer en autodidactisch gitarist en pianospeler aka Gewoonbeats!

Op het moment dat Tristan op jonge leeftijd begint met pianospelen is hij gegrepen door muziek. Eerst op een gewone piano en later op een keyboard. Op het keyboard begint hij met muziek maken op driesporen en ontwikkelt daarmee zijn eerste eigen beats. Met het ontdekken van de online tool FL studio kreeg dit vleugels en begon het samplen van eigen beats pas echt. In de beginperiode was dat vooral rap, later is dit steeds breder geworden.

Inspiratie haalde en haalt Tristan uit hele verschillende bronnen: oude nummers uit de jaren 50 en jaren 40, brass bands, hiphop, house, rap, Motown… Artiesten als Eminem, J. Dilla, 9th Wonder, Flume. Chinese traditional songs, klassiek, jazz, Mongoolse keelzangers.

“Ik gebruikte alles wat ik maar een beetje aparte sound vond hebben, geen mainstream muziek. Mijn eerste sample maakte ik van Nina Simone’s – I put a spell on you. In andere nummers maakte ik bijvoorbeeld gebruik van Edith Piaf en Aretha Franklin. Dat was echt heel vet.”

Door zijn beats op Soundcloud te zetten onder de naam ‘Gewoonbeats’ kreeg Tristan in  contact met Lars Bos (Snelle), toen nog een totaal onbekende rapper. Lars benaderde Tristan en ze hadden vanaf het begin een klik. Al snel begonnen ze samen raps te maken en dat doen zij nog steeds, tot op de dag van vandaag. Inmiddels werkt Tristan ook vaak samen met Pjotr, onder andere voor de 538-sessies.

Door zijn Turkse roots wordt hij ook wel Ali Hazes genoemd. Ammar werd uitgenodigd als één van de vier Hazessen in de Nationale 2020 test. Hij trad op met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé tijdens ‘Een Ode Aan Hazes’. In 2021 tekende hij een contract bij het label ‘Lieve Jongens’ van rapper Snelle. Hij werkt Ammar hard aan zijn eigen Nederlandse repertoire.

Instagram Feed

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula.

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.