Follow Us

TOP

Over

Snelle

Snelle werd geboren met een schisis, waarmee hij vroeger gepest werd. Zijn nummer Reünie is (gedeeltelijk) autobiografisch en gaat over dit pestgedrag. Hij volgde een opleiding aan de Herman Brood Academie.

Eind februari 2019 kreeg hij een gouden plaat en in april 2019 een platina plaat voor het nummer Scars. Ook ontving hij een platina plaat voor zijn nummer Plankgas, wat hij uitbracht met Frenna. In juni van hetzelfde jaar won Snelle met zijn nummer Scars de FunX Music Award in de categorie Best song.

In september 2019 bereikte Snelle met het nummer Reünie voor het eerst de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40. In oktober 2019 ontving hij tevens platina voor dit nummer. Ook haalde hij met Reünie eind 2019 voor het eerst een notering in de Top 2000. In 2020 ging Snelle door met hits scoren. Zijn eerste uitgebrachte single, Smoorverliefd, was een samenwerking met verzekeringsmaatschappij Interpolis. Het nummer waarschuwt jongeren voor de gevaren van telefoongebruik op de fiets. Smoorverliefd behaalde al snel de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

Na de hit Smoorverliefd volgden de singles 17 miljoen mensen (bereikte de 1e plaats in Nederlandse Top 40) en Kleur (kwam tot de 7e plaats in de Nederlandse Top 40). Het eerste nummer maakte hij met zangeres Davina Michelle vanwege de uitbraak van het coronavirus. Snelle was in 2020 te zien als coach in het tiende seizoen van het RTL 4-programma The Voice Kids.

In december 2019 deed Snelle mee aan de online-televisieserie Het Jachtseizoen van StukTV, waarin hij wist te ontsnappen.

Snelle is sinds maart 2021 onderdeel van de gelegenheidsformatie The Streamers, die tijdens de coronapandemie gratis livestream-concerten geven. In februari van dat jaar bracht hij, samen met zangeres Maan, het nummer Blijven slapen uit. Het nummer behaalde de platina-status. In april van dat jaar kreeg Snelle zijn eigen documentaire onder de naam Snelle: Zonder jas naar buiten, de documentaire werd gemaakt en uitgezonden door Netflix. Later in het jaar was hij te zien in de theatertour FF tussen ons.

In de zomer van 2022 heeft Snelle zijn debuut als presentator bij SBS6 in het tv programma I Want Your Song. In het voorjaar van 2023 was hij te zien als jurylid in het SBS6-programma Ministars.

Door zijn Turkse roots wordt hij ook wel Ali Hazes genoemd. Ammar werd uitgenodigd als één van de vier Hazessen in de Nationale 2020 test. Hij trad op met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé tijdens ‘Een Ode Aan Hazes’. In 2021 tekende hij een contract bij het label ‘Lieve Jongens’ van rapper Snelle. Hij werkt Ammar hard aan zijn eigen Nederlandse repertoire.

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.